Zoberiem si jednu krásnu zelenú a umytú brokolicu. Rozoberiem ju na malé ružičky a dám do misy. Potom na jemno pokrájam červenú cibuľu a pridám ku brokolici. Posekám štyri lyžice hrozienok a tiež dám do misy.
Urobím marinádu: 2 lyžice balzamikového octu, 5 kopcovitých lyžíc majonézy, pol kelímku jogurtu alebo pochúťkovej smotany, soľ a korenie. Množstvá sú len orientačné, záleží to od množstva šalátu a samozrejme chuti.
Marinádu dobre premiešam so zeleninou v mise a pridáme 2 - 3 lyžice slnečnicových semienok, prípadne šalátovú zmes.
Tento šalát, pretože je zo SUROVEJ brokolice, musí niekoľko hodín odstáť. Ja si ho robím večer, aby som ho na druhý deň mohla s pôžitkom vychutnať.
Pre tých, čo majú radi aj slaninku ešte jedno prilepšenie: Na panvici opražíme tenulinké plátky oravskej slaninky, necháme dobre odkvapkať na krepovom papieri a potom ich pomrvíme na šalát. Toto robíme len pred podávaním.
Tento šalát je možné konzumovať len tak, ale je aj výbornou prílohou ku grilovaným mäsám.
Vyskúšate?
Komentáre
keby
mikser
Znie to celkom sympaticky
postáť musí,
hrozienka???
To ostatne moze byt.
andy,
Určite vyskúšam :o)