germa.blog.sk

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Stratená v technike

Moje "moderné" problémy
vyplývajú z technického pokroku. To, čo nevyhnutne potrebujem pre skvalitnenie (alebo len zjednodušenie?) môjho života sa používať naučím a aj využívam. Tak sa vytešujem z práčky, umývačky riadu,kuchynských pomocníkov všetkého druhu, compu čiastočne, rádia... Problém nastáva, keď si chcem popočúvať nejaké CD. Už som sa naučila otvoriť tú priehradku (aj ju zavrieť), ale čo ďalej? Vezmem ovládačku, ale väčšinou nesprávnu. Ak sa mi dostane do ruky tá správna, neviem čo stlačiť, pretože po prvé na to bez okuliarov nevidím a keď ich náhodou nájdem (niekedy aj v chladničke), tak predsa len neviem čo stlačiť. Podobné je to aj s DVD. Som odkázaná na pomoc druhých. Väčší problém predstavuje mobil. Keďže dobre nepočujem a na čítanie potrebujem silnejšie okuliare, je mobil pre mňa fóbiou. Vysvetľujte to mojej rodine, ktorá je kompletne vybavená touto nepotrebnou, otravujúcou vecou a vyžaduje aj ODO MŇA!!!!, aby som bola zastihnuteľná. Keď už ho teda mám náhodou nabitý a nájdem ho skôr, ako prestane vyzváňať, ozvem sa a väčšinou počujem už len posledné vety. Dlhšie mi trvá napasovať si "sluchátko" do ucha tak, aby som aj niečo počula.A pozor! Nepočujem, tak musím kričať! SMS-ky = nočná mora. Už sa mi raz jednu podarilo napísať, žiaľ poslala som ju na nesprávneho adresáta! Opravy robiť nedokážem.Dostavil sa už aj pokrok - dokážem ju prečítať. Predtým som ju vždy vymazala už pred prečítaním. Prosím vás, nenechávajte ma doma samotnú a chodievajte všade so mnou. Váš homo technicus.

moje problémy | stály odkaz

Komentáre

  1. :)))
    je to len otazka casu. aj nasa muttila v tom mala galimatias... to sa spravi, a zatial sa bavime ;)
    publikované: 29.03.2006 01:24:57 | autor: Padawan (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. germa, tvoj popis útrap spojených s mobilom
    by presne sedel aj na mňa, keby som tento problém nevyriešil principiálne už pred pár rokmi a nerozhodol sa MOBIL NEPOUŽÍVAŤ. občas som nútený použiť mobil mojich najbližších, no vtedy sa obmedzím na prevzatie a ukončenie hovoru. šetrí mi to more času, nervov a frustrácií :-)
    publikované: 29.03.2006 07:45:18 | autor: hogofogo (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :))
    ja zboznujem vsetky technicke hracky
    publikované: 29.03.2006 10:23:38 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. lulla, ja tiež zbožňujem technické hračky
    no na mnohé radšej len z povzdálí pozerám a nechám, nech sa s nimi hrajú iní... :-)))
    publikované: 29.03.2006 10:27:52 | autor: hogofogo (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Mobil je super
    už si ani neviem predstaviť, mať doma telefón priviazaný na kábli. Od mobilu vyžadujem len telefónovanie. SMS mi neprirástli k srdcu, sú strašne chladné. Mali by chodiť niekde inde, nie na telefón... Najväčší klad mobilu je jeho pamäť tá je úžasná. Druhou najdôležitejšou funkciou mobilu po telefonovaní je telefónny zoznam. A možno práve prvou najdôležitejšou... Tam sú všetci blízki ľudia (ale aj iní, aj otravné úrady a pod.)
    publikované: 29.03.2006 10:49:59 | autor: wabt (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. smsky
    smsky su take male pribehy zo zivota... obcas dokazu poriadne zamotat hlavu aj osudy... ale o tom mozno niekedy nabuduce... na mojom ostrove...
    publikované: 29.03.2006 11:54:48 | autor: ostrovanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. ostrovanka, hoď do pľacu niečo aj tu
    a nie že len navnadíš, urobíš si skrytú reklamu a ako si potichu prišla tak i odídeš... ;-)
    publikované: 29.03.2006 12:00:09 | autor: hogofogo (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ostrovanka
    má pravdu ... mám v mobile asi 30 SMS-iek, ktoré mi dokážu rozohnať smútok alebo depresiu ... najmä v noci, keď nechcem nikoho otravovať telefonátom :o))

    Mojím najväčším technickým handicapom je počítač ... obyčajné užívateľské programy síce zvládam bez problémov, ale začínam čoraz častejšie pociťovať technické a programátorské nedostatky...

    germa, páči sa mi nadhľad a vtip, s akým si napísala tento článok :o)
    publikované: 29.03.2006 19:18:26 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014